Diverse leden van de vereniging brengen zelf hun overtollige schapen naar de slager. De leden hebben een aantal zelfslachtende slagers en kleine slachthuizen geselecteerd op basis van goede ervaringen op de volgende punten:

  • Er zijn goede afspraken over de aanvoer te maken
  • Het vlees wordt naar wens klaargemaakt
  • Kleinschaligheid en goede behandeling van het dier

Er zijn meerdere redenen om zelf een schaap naar de slager te brengen:

  • Het is voor het dier de kortste weg zonder onnodige behandelingen. Het geeft de minste stress voor het dier.
  • U wordt zelf de eigenaar van een goed stuk vlees van een dier dat een dierwaardig leven heeft gehad. U heeft immers goed voor het dier gezorgd.
  • Als u het dier aan een handelaar verkoopt dan kan de weg naar het slachthuis nog lang en slecht zijn: lange transporten, overladen, lange wachttijden, onvoldoende of geen water en voer, krappe en vuile transportruimte, verwondingen door vechtpartijen met andere gestresste schapen, etc.
  • Als u zelf van schaapsvlees houdt of kan leveren aan anderen dan is het financieel voordeliger (een lam van 30 kg geeft ongeveer 15 kg vlees, kosten van het slachten liggen rond de € 40,-. Dat is nog geen €3,- Euro per kg) Als u niet uw eigen dieren wilt opeten dan kan soms het vlees verkocht worden aan de slager.
  • Ook het vlees van oudere Drentse Heideschapen is zeer goed van smaak. Mager, kruidig en zeer goed te verwerken in stoofgerechten.

Zelfslachtende slagers en kleine slachthuizen (gesorteerd op postcode)

B.  Bakker vleesverwerking Handel in vee & vlees, Zwarteweg 2, 1719 AZ Aartswoud (NH), 0229-581098 of 06-20123348
Beschikt ook over vervoer om dieren op te halen. Slachten en verwerken (verpakt in stapelbare bakjes en geëtiketteerd): € 50,- per dier. Ervaring: Hij komt keurig zijn afspraken na qua (terug)bellen, dieren halen, vlees brengen. Het vlees is heel netjes in porties verdeeld en gelabeld. Top!

H.A. Worst (klein slachthuis), Bulderweg 2, 3862 PK Nijkerk, 033-2459515

Slagerij/Slachterij Roelofsen In 't Land 2c 4043JM OPHEUSDEN, Telefoon: 0488-442831 Fax: 0488-443236 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: http://www.slachterij-slagerij-roelofsen.nl
Prijs per lam 30 euro. Verwerking naar keuze. Wordt niet ingepakt (dat doe ik altijd zelf terwijl de slachters het lam versnijden).

Slagerij Elteren, C. van Lagestraat 11. 4751RX Oud Gastel. Tel: 0165 518351
Heel schaap is 45 euro (geheel verwerkt). Alleen slachten 23.50 en voor de lammeren werd 35 euro gerekend, geheel geslacht en verwerkt. Goede service en netjes.

Lammertink, Dorpstraat 50, 7468 CL Enter. O547-381 255

Linderman, Abdijweg 50 7595 XP Weerselo 0541-661642. Laatst bekende prijs: € 30,-

Keurslagerij Kenkhuis Westeinde 13, 7671 EK Vriezenveen, tel: 0546- 561347

Schutten's Slagerij, Kerkstraat 12, 7741 JC Coevorden, tel. 0524-512864 bgg 516709. Laatst bekende prijs: € 35,-. Vlees wordt geheel naar wens verwerkt. Goede service. Voldoende koelcelruimte om het karkas lang genoeg te laten hangen.

Slagerij Ter Weele, Houtweg 8, 8167 PL Oene, 0578-641205

Slagerij Menno Hoekstra, Bumalaan 2, 9133 NK Anjum, tel: 0519-321297, fax: 0519-321157

Riemersma Slagerij, Kerkstraat 2, 9271AM Zwaagwesteinde, tel: 0511-441276. Riemersma verwerkt het vlees zoals je zelf wilt. Achterbouten uitgebeend, voorbouten heel, rest in plakken gezaagd + gehakt kost ongeveer €40,-- per dier.

Hoogeveen Coop, Hoofdstraat 18, 9414 AC Hooghalen, tel:0593-592328

Slagerij Hoogeveen, Rijksweg 195, Hoogersmilde, 0592-459769.

Slagerij Dick Hilbrandts, Hoofdweg 214, 9765 CK Paterswolde, tel. 050-3091273 b.g.g. 050-3094025. Laatst bekende prijs: € 50,-. Op verzoek krijg je huiden en hoorns mee.

Slagerij O. Wouda, Groningerstreek 7, 9871 PE Stroobos, Telefoon: 0512 351470


Graag ontvangen wij van onze leden meer adressen, waarmee goede ervaringen zijn. Stuur een E-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Additional information