Datum : zaterdag 18 mei 2013
Tijd : 11.30 – 16.00 uur

Plaats : Centrum van Exloo

De NFDH organiseert dit jaar voor de vierde maal een workshop “schapen scheren met de hand” voor leden en andere belangstellenden. De workshop vindt plaats bij de schaapskooi van Exloo tijdens het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren op de zaterdag voor pinksteren. Dit is tevens een mooie gelegenheid om van de echte meesters de kunst af te kijken. Onder begeleiding van enkele ervaren schaapscheerders worden beginners op weg geholpen. Ook mensen met enige ervaring, die nieuwe ideeën willen opdoen of gewoon gezellig met elkaar wat Drents Heideschapen willen scheren, zijn welkom.

Van de deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage verwacht waarvan de ene helft naar de schaapskudde Exloo en de andere helft naar de NFDH gaat. De deelnemers moeten zelf een goede scherpe schaar meenemen. Er wordt in tweetallen gewerkt, dus één schaar per tweetal is voldoende. De ervaring heeft geleerd dat een kleine schaar handiger is dan de normale grote schaar. Een goede kleine schaar van 23,5 cm is te bestellen bij Beljaars Schapenpraktijk.

Het aantal deelnemers is beperkt. Graag tijdig aanmelden bij Gijsbert Six, telefoon 0591-372696, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Additional information