schoonebeeker met linjte - jan van lieshoutOp deze dag presenteren zich ruim 400 dieren van in totaal 50 verschillende rassen. Het gaat om dieren met een rijke Nederlandse cultuurhistorie, die vroeger werden gebruikt in de landbouw. Zoals de lakenvelders: koetjes die vroeger de kasteeltuinen sierden. Of van de trekpaarden die het werk op het land deden, of de schapendoes die de kudde schapen bij elkaar hield.
Op de verschillende dierpleinen nemen de dieren de bezoekers mee in tal van shows, demonstraties en wedstrijden. Kinderen kunnen hun eigen gang gaan met pannenkoeken bakken van blaarkopmelk en eieren van Chaams hoen. Ze kunnen speurtochten doen en ontdekken wat de rassen nu zo uniek maakt. Ze kunnen zich laten schminken als landgeit of hun krachten meten in een touwtrekwedstrijd met een trekpaard.

Op het zogenaamde ZeldzaamLEKKER plein laten verschillende producenten zien wat een goede manier kan zijn om zeldzame rassen te behouden: door ze weer een (economische) functie te geven. Hier is niks te gek, van een broodje lakenvelder-hamburger tot een toastje met Twentse landganzenpaté.

Kortom, een dag waarop de rassen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. U bent van harte welkom op zondag 3 juni, op Stadsboerderij Presikhaaf, Ruitenberglaan 4, Arnhem, 10.00 – 17.00 uur, toegang en parkeren is gratis.

www.dagvanhetlevenderfgoed.nl

Additional information