Leden met Drentse Heideschapen en Schoonebeekers en geïnteresseerde kopers kunnen elkaar treffen in deze rubriek. Bij het maken van een overeenkomst is het daarbij belangrijk goede afspraken te maken over het type dier (leeftijd en geslacht), de prijs, verwerking van het vlees, wijze en het moment van afhalen of bezorgen.

Klik hier voor het aanbod van vlees.

Adviesprijzen

De slachtkosten liggen doorgaans tussen de € 30,- en € 50,- per schaap, afhankelijk van de bewerking door de slager. De adviesprijs voor het vlees ligt tussen de € 10,- en € 12,- per kilo. De prijs voor volledig uitgebeend vlees ligt bijvoorbeeld hoger dan voor vlees waar de botten nog in zitten (bouten). Eveneens ligt de prijs van lamsvlees wat hoger dan dat van een wat ouder schaap.

Contacten

Naast afspraken over de prijs, moeten er duidelijke afspraken over de verwerking van het vlees worden gemaakt. Wil je hele bouten of stukken, wil je de rug in stukken of juist koteletjes, wil je stoofvlees, rollade's (verschillend gekruid), vlees gesneden in blokjes/reepjes of gehakt. Sommige slagers maken ook heerlijke gekruide braadworstjes. Afhankelijk van des kopers wensen en de wil van de slager, kan er een pakket samengesteld worden. Gewoonte is dat het vlees vers van de slager bij de verkoper wordt opgehaald, daar de meeste mensen niet over een grote capaciteit vriezer beschikken.

Additional information